Απολαύστε τα κάλη σας, απαλλαγμένοι από τα... άγχη σας: κοιλιοπλαστική

κοιλιοπλαστική

Η κοιλιά κατέχει εξέχουσα θέση στο κορμί μας, αφού βρίσκεται στο κέντρο του και καταλαμβάνει μεγάλο μέρος αυτού. Σε πολλές περιπτώσεις οι φθορές που επέρχονται με το χρόνο, τις αυξομειώσεις βάρους και τις εγκυμοσύνες αντανακλώνται κατά κύριο λόγο σε αυτό ακριβώς το σημείο του σώματός μας. Ο αντίκτυπος αυτός μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τη δίαιτα και την άσκηση, αλλά ενίοτε δυστυχώς αδυνατεί να διορθωθεί πλήρως μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Ο λόγος είναι ότι η μεν άσκηση δρα ευεργετικά στου υποκείμενους μύες (εν προκειμένω στους ορθούς κοιλιακούς), η δε δίαιτα μειώνει την ποσότητα του τοπικού λίπους, καμιά εκ των δυο όμως δεν αντιμετωπίζει την περίσσεια δέρματος που συνήθως συνυπάρχει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η κοιλιοπλαστική μπορεί να δώσει την οριστική λύση.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ

Κυριότερη ένδειξη για τη διενέργεια κοιλιοπλαστικής αποτελεί η δερματοχάλαση της κοιλιακής χώρας που ακολουθεί μια ή πολλαπλές εγκυμοσύνες. Στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης η κοιλιά υπερδιατείνεται. Σε κάποιες περιπτώσεις η διάταση του δέρματος υπερβαίνει το όριο ελαστικότητάς του, με αποτέλεσμα αυτό να αδυνατεί να επανέλθει στις πρότερες διαστάσεις και να σχηματίζονται οι γνωστές ραγάδες.

Με τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό (υπερδιάταση δέρματος) προκύπτει και η δερματοχάλαση μετά από τις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις είναι μια κοιλιά κρεμάμενη (στην αγγλική ιατρική ορολογία αναφέρεται σαν "apron", δηλ. "ποδιά κουζίνας") η οποία αποτελεί εστία αμηχανίας και χαμηλής αυτοεκτίμησης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ

Η επέμβαση είναι χρονοβόρα αλλά τεχνικά απλή. Διενεργείται υπό γενική αναισθησία και συνίσταται στην εκτομή του πλεονάζοντος δέρματος και την αφαίρεση του υποκείμενου λίπους (δερμολιπεκτομή), με την τομή να σχεδιάζεται χαμηλά, ώστε να καλύπτεται από το μαγιό ή το εσώρουχο.

Στις περιπτώσεις όπου συνυπάρχει οποιαδήποτε κήλη αυτή διορθώνεται (σε συνεργασία με Γενικό Χειρουργό), ενώ επί διάστασης των ορθών κοιλιακών μυών αυτοί επανασυσφύγγονται, προσδίδοντας μια πιο επίπεδη κοιλιά.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ

Η ανάρρωση είναι συνήθως σύντομη και περιλαμβάνει μια-δυο διανυκτερεύσεις στην κλινική, χρήση ελαστικού κορσέ για ένα περίπου μήνα και επιστροφή στη φυσιολογική σας δραστηριότητα (πλην αθλητισμού) μετά από 7-10 ημέρες.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ

Η κοιλιοπλαστική:

  • προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα της χαλάρωσης και της περίσσειας δέρματος
  • προσφέρει άνεση στο ρουχισμό και διευκολύνει την καθημερινότητά σας
  • μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, όπως ανόρθωση μαστών (ασθενής 1 και 2, φώτος), διόρθωση κήλης, λιποαναρρόφηση (ασθενής 3, φώτος) και λιπομεταφορά σε πρόσωπο ή γλουτούς

 
ασθενής 1, πριν/ μετά

 
ασθενής 1, πλάγια, πριν/ μετά

 
ασθενής 2, πριν/ μετά

 
ασθενής 2, πλάγια, πριν/ μετά

 
ασθενής 3, πριν/ μετά

 
ασθενής 3, προφίλ, πριν/ μετά. Σχεδιασμός περιοχής λιποαναρρόφησης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag