ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΘΟΥΣ: Αναδείξτε την θηλυκότητά σας με τις σύγχρονες, ανώδυνες μεθόδους πλαστικής στήθους

πλαστική στήθους στην θεσσαλονίκη

Ο μαστός είναι το απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας. Οποιαδήποτε σημαντική παρέκκλιση σε σχήμα, μέγεθος ή συμμετρία μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία της γυναίκας. Η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική διαθέτει στη φαρέτρα της μια πλειάδα μαστοπλαστικών τεχνικών μέσω των οποίων ο μαστός μπορεί να αποκτήσει (ή να ανακτήσει) το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος μόνιμα, ανώδυνα και απλά.

Αυξητική μαστού 

Η αυξητική μαστού είναι σήμερα η πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση παγκοσμίως και θεωρείται μια επέμβαση ρουτίνας. Διενεργείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί δυο ώρες. Διαμέσου μιας μικρής τομής (συνήθως στην υπομάστιο πτυχή) τοποθετούνται τελευταίας γενιάς ενθέματα σιλικόνης (που είναι απόλυτα βιοσυμβατά και συνεπώς έχουν εγγύηση εφόρου ζωής). Η λειτουργικότητα του μαστού (αισθητικότητα-θηλασμός) δεν επηρεάζεται, ενώ οι τομές συρράπτονται κατά στρώματα με πολύ λεπτά ράμματα καταλείποντας μακροπρόθεσμα ανεπαίσθητες ουλές. Μετεγχειρητικά η γυναίκα έχει ήπια ενόχληση για 2-3 ημέρες, επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά της και μετά 3-4 εβδομάδες στις αθλητικές δραστηριότητες.

 

Ανόρθωση μαστού 

Πτώση μαστού συμβαίνει μετά από σημαντική απώλεια βάρους, μετά από μια ή περισσότερες εγκυμοσύνες, μετά το θηλασμό αλλά και με την χαλάρωση των ιστών και την απώλεια ελαστικότητας με την πάροδο του χρόνου. Ιδανικός χρόνος για διόρθωση της πτώσης είναι μετά την τελευταία (προγραμματισμένη) εγκυμοσύνη.
Η ανόρθωση συνίσταται στην εκτομή της περίσσειας δέρματος, την ανακατανομή του μαστού και την επανασυρραφή του δέρματος ώστε η θηλή να βρεθεί στη φυσιολογική, μη- πτωτική της θέση και ο μαστός ν’ ανακτήσει το σφρίγος του. Όταν η πτώση συνοδεύεται από σημαντική απώλεια όγκου η ανόρθωση συνδυάζεται με αυξητική μαστού (με ενθέματα σιλικόνης), ενώ σε περιπτώσεις περίσσειας μαστού παράλληλα με την ανόρθωση διενεργείται και μειωτική μαστού. Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 2-3 ώρες. Μετεγχειρητικά η ασθενής φέρει αθλητικό στηθόδεσμο για έναν μήνα και επιστρέφει στις καθημερινές της δραστηριότητες σε μια περίπου εβδομάδα.

 

Μειωτική μαστού 

Η υπερτροφία μαστού ή γιγαντομαστία μπορεί να οφείλεται στο οικογενειακό ιστορικό, να αναπτυχθεί στην εφηβεία ή να είναι αποτέλεσμα παχυσαρκίας. Συχνά οδηγεί τόσο σε προσωπικά προβλήματα, όπως αμηχανία και χαμηλή αυτοεκτίμηση, όσο και σε πρακτικές δυσκολίες, όπως πόνος στην πλάτη, δερματίτιδα υπομαστικά και αδυναμία άθλησης.
Η μειωτική είναι μια επέμβαση που δίνει οριστική λύση σε αυτά τα προβλήματα και συνίσταται στην εκτομή της περίσσειας μαστού ούτως ώστε αυτός να ανακτήσει το φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος. Γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 3 ώρες, ενώ μετεγχειρητικά η ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές της δραστηριότητες σε μια περίπου εβδομάδα.

 

Σωληνωτοί μαστοί 

Έτσι ονομάζονται οι μαστοί που έχουν μικρή βάση, μικρό όγκο και μεγάλη θηλαία άλω. Η δυσμορφία είναι συνήθως συγγενούς αιτιολογίας και μπορεί να είναι μονόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη. Η διόρθωση των σωληνωτών μαστών είναι μια επέμβαση που μπορεί να περιλαμβάνει τη μείωση της διαμέτρου της θηλαίας άλου, τη διχοτόμηση συμφύσεων εντός του μαστού, το χαμήλωμα της υπομαστίου και πιθανότατα την χρήση ενθεμάτων για την αύξηση του όγκου του μαστού.

 

Ανισομαστία 

Ποικίλου βαθμού ασυμμετρία μαστών παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις γυναίκες και είναι συνήθως φυσιολογική. Σημαντικού, όμως, βαθμού ανισομαστία γίνεται αισθητή και δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα, ιδίως στα νεαρά κορίτσια. Η αντιμετώπιση της ανισομαστίας απαιτεί τον συνδυασμό των διαφόρων τεχνικών μαστοπλαστικής (αυξητικής- ανόρθωσης- μειωτικής ) με σκοπό την επίτευξη ενός συμμετρικού αποτελέσματος.

Στόχος όλων των ανωτέρω μαστοπλαστικών τεχνικών είναι

το φυσικότερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag