Λιπομεταφορά: η επανάσταση στην αποκατάσταση (του χαμένου σας) όγκου.

λιπομεταφορά

Ως αυτόλογος ιστός συνήθως σε αφθονία, το λίπος αποτελούσε ανέκαθεν για τους Πλαστικούς θέλγητρο ως άριστο υλικό αναπλήρωσης του χαμένου (ή επιθυμητού) όγκου. Στις αρχές του 20ου αιώνα διάφοροι Πλαστικοί Χειρουργοί επιχείρησαν να το εκμεταλλευτούν για ν' αυξήσουν τον όγκο (π.χ. αυξητική στήθους με εμφύτευση λιπώματος), με πενιχρά, δυστυχώς, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ώσπου γύρω στο 2000 μια νέα μέθοδος (Coleman), βασιζόμενη στην απομόνωση  ‘καθαρών’ λιποκυττάρων, ήρθε να προσφέρει μόνιμα και άριστα αποτελέσματα στη χρήση του στην αισθητική χειρουργική.

ΤΕΧΝΙΚΗ
Υπό τοπική, συνήθως, αναισθησία αναρροφάται λίπος απ' όπου πλεονάζει (π.χ. κοιλιά) το οποίο υπόκειται σε μια διαδικασία απομόνωσης των λιπωδών κυττάρων. Το "καθαρό" αυτό λίπος μεταφέρεται στις περιοχές του προσώπου όπου επιθυμούμε αύξηση του όγκου ή αποκατάσταση ελλειμμάτων. Συνηθέστερα το λίπος εγχύεται στα ζυγωματικά για όγκο, στο σαγόνι για περίγραμμα, κάτω από τα μάτια για τους μαύρους κύκλους και στις ρινοπαρειακές αύλακες για "γέμισμα".
Η μετεχγειρητική πορεία είναι συνήθως ομαλή, αφού οιδήματα και μώλωπες υποχωρούν εντός 4-6 ημερών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Δείτε τη διαδικασία εδώ, σε ένα 3-D animation:

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag