Καλοκαίρι και Πλαστική Χειρουργική: συμβαδίζουν;

Είναι ευρέως διαδεδομένη η αντίληψη πως κατά τους θερινούς μήνες καλό είναι οι αισθητικές παρεμβάσεις/ επεμβάσεις να αποφεύγονται (ή ακόμα και πως απαγορεύονται εντελώς).

Ας δούμε όμως αν όντως είναι έτσι τα πράγματα.

Η αντίληψη αυτή εκπηγάζει από μια λογική βάση. Το καλοκαίρι οι αυξημένες θερμοκρασίες καθιστούν δυσχερέστερη την εφαρμογή των ελαστικών κορσέδων, που απαιτούν αρκετές αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις σαν μέρος της υποχρεωτικής μετεγχειρητικής αποιδηματικής αγωγής (π.χ. λιποαναρρόφηση, face- lift). Επιπλέον, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνηθέστερες μη- επεμβατικές θεραπείες (μπότοξ, υαλουρονικό, μεσοθεραπεία κλπ) είναι πολύ ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες και κινδυνεύουν να εξουδετερωθούν, αν μείνουν για πολύ ώρα εκτεθειμένα σε αυτές.

Παρ' όλ' αυτά, η αλήθεια είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για τέτοιου τύπου παρεμβάσεις.

Πρώτα απ' όλα διότι ο περισσότερος κόσμος παίρνει την ετήσια άδειά του το καλοκαίρι και έτσι διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να αναρρώσει από τις μεσαίας (αυξητική στήθους, ανόρθωση στήθους κλπ) ή μεγαλύτερης βαρύτητας (π.χ. κοιλιοπλαστική, μειωτική μαστών) χειρουργικές επεμβάσεις, που απαιτούν αποχή από την εργασία για λίγες (εώς και αρκετές) ημέρες. Με το σωστό προγραμματισμό η ενδιαφερόμενη μπορεί να επωφεληθεί της ετήσιας αδείας της προκειμένου να υποβληθεί σε όποια αισθητική παρέμβαση επιθυμεί, προλαβαίνοντας παράλληλα να κάνει και τις διακοπές της.

Σε ό,τι αφορά τις μη- επεμβατικές αισθητικές παρεμβάσεις θα πρέπει να τονιστεί ότι το κρίσιμο διάστημα προκειμένου να μην αλλοιωθεί η δραστικότητα της εκάστοτε χορηγούμενης ουσίας είναι συνήθως οι πρώτες 5-6 ώρες. Εάν σ' αυτό το διάστημα αποφευχθεί η έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες, τότε η διάρκεια δράσης του φαρμάκου μένει ανεπηρέαστη, σε σχέση με το αν η θεραπεία διενεργούνταν σε οποιαδήποτε άλλη εποχή.

Εξάλλου, υπάρχουν θεραπείες που όχι απλά δεν αποφεύγονται αλλά αντιθέτως ΣΥΣΤΉΝΟΝΤΑΙ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τυπική περίπτωση, η χορήγηση μπότοξ για την υπεριδρωσία σε μασχάλες και πέλματα. Τέλος, η κρυολιπόλυση, μια μη- επεμβατική τεχνική που αντιμετωπίζει το τοπικό πάχος με τη μέθοδο της ψύξης του και που δεν απαιτεί καθόλου χρόνο ανάρρωσης, είναι η ιδανική μέθοδος για όσους βιάζονται να βγούνε στις παραλίες αλλά δεν έχουν χρόνο για άσκηση ή δίαιτα.

Εκμεταλλευθείτε και απολαύστε το φετινό, περίεργο καλοκαίρι όσο καλύτερα μπορείτε, ανάλογα με τις δικές σας επιθυμίες και ανάγκες.

ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ!

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag