ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ; Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Με την έλευση των εμβολίων να θέτει το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού σε έναν ορατό ορίζοντα, όλο και περισσότεροι Νοτιοκορεάτες σπεύδουν να υποβληθούν σε αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Ryu Han-na, 20χρονη φοιτήτρια, υπεβλήθη σε ρινοπλαστική στα μέσα Δεκεμβρίου για έναν απλό λόγο: ίσως ήταν η τελευταία της ευκαιρία να περάσει απαρατήρητο, πριν πέσουν οι μάσκες, εν όψει των μαζικών εμβολιασμών.

Η Ryu, που παρακολούθησε διαδικτυακά όλα της τα μαθήματα κατά τη διάρκεια του 2020, εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα να αναρρώσει στο σπίτι και να φοράει τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να τραβά την προσοχή.

«Χρόνια ήθελα να κάνω πλαστική στη μύτη. Πιστεύω πως τώρα ήταν το καλύτερο timing, πριν αρχίσουμε να βγάζουμε τις μάσκες. Οι μώλωπες και το οίδημα από τη χειρουργική επέμβαση θα έχουν υποχωρήσει προ πολλού μέχρι να βγάλουμε τις μάσκες», πρόσθεσε.

Η Ryu δεν είναι η μόνη που σκέφτεται έτσι. Στη Νότια Κορέα η αισθητικές επεμβάσεις σημείωσαν άνοδο ήδη από το 2020.

Οι πλαστικοί χειρουργοί λένε ότι οι ασθενείς ενδιαφέρονται τόσο για τα μέρη του προσώπου που μπορούν να κρυφτούν κάτω από τις μάσκες, όπως η μύτη και τα χείλη, καθώς αυτό διευκολύνει να περνούν απαρατήρητα κατά την περίοδο της ανάρρωσης, όσο και για εκείνα που δεν καλύπτονται από αυτές- μάτια, φρύδια, μέτωπο, αφτιά - τα μόνα ορατά δηλαδή.

Ο χειρουργός Shin Sang-ho, ο οποίος διευθύνει την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Krismas στο κέντρο της περιοχής Gangnam, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ξοδέψει το επίδομα έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση σε νοσοκομεία και κλινικές, αυξάνοντας τα έσοδα το Β’ εξάμηνο του 2020.

«Ο κόσμος βλέπει τη δαπάνη χρημάτων για αισθητικές παρεμβάσεις σαν ένα είδος επένδυσης αλλά και εκδίκησης για το χαμένο διάστημα της καραντίνας», δήλωσε ο Shin.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, από τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια των κρατικών επιδομάτων, το 10% χρησιμοποιήθηκε σε νοσοκομεία και φαρμακεία, το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό πίσω από τα σούπερ μάρκετ και τα εστιατόρια, αν και οι λεπτομέρειες των τύπων νοσοκομείων δεν αποκαλύφθηκαν.

Τα στοιχεία των Κλινικών δείχνουν πως οι επεμβάσεις και οι συμβουλευτικές συνεδρίες έχουν αυξηθεί κατά 63% από πέρσι.

Πηγή: https://www.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-southkorea-cosmeti/as-end-to-pandemic-mask-wearing-nears-south-koreans-scramble-to-arrange-cosmetic-surgery-idUKKBN2980QE

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag