ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝ ΜΕΣΩ COVID: ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΊ

 

Η πανδημία έφερε τα πάνω- κάτω στην καθημερινότητά μας ασκαρδαμυκτί.

Η τηλεργασία και οι πάσης φύσης τηλεδιασκέψεις είναι πια μέρος της ζωής μας. Βιντεοκλήσεις που κρατάνε ώρες μας κάνουν να βλέπουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς για άπειρες ώρες σε κάποια γωνιά της οθόνης του κινητού μας, προσέχοντας λεπτομέρειες του προσώπου μας που με την επανάληψη αρχίζουν και ενοχλούν. Ατέλειες που περνούσαν απαρατήρητες για χρόνια έρχονται στο προσκήνιο. Περίεργες γωνίες λήψης αναδεικνύουν προβολές του εαυτού μας όχι ιδιαίτερα κολακευτικές.

Αναπόφευκτα, ερωτήματα ανέκυψαν: «Αυτές οι ρυτίδες στο πλάι του ματιού, πότε βγήκαν»; Και ακόμα, «οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια μου ήταν πάντα εκεί»;

ZOOM- BOOM

Οι Πλαστικοί Χειρουργοί ανά τον κόσμο αναφέρουν ραγδαία αύξηση των αισθητικών επεμβάσεων παγκοσμίως. Τα φαινόμενο ονομάστηκε ‘Zoom- Boom’, από τη γνωστή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων.

Η Αισθητική Ιατρική διαθέτει μια ευρεία γκάμα παρεμβάσεων που ξεκινάνε από τις απλούστερες, μη- επεμβατικές, όπως είναι το botox και το υαλουρονικό, και φτάνουν σε περισσότερο δραστικές και επεμβατικές λύσεις, όπως η κοιλιοπλαστική και η αυξητική μαστού.

Ο ετήσιος τζίρος της δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος: το 2018 οι Αμερικανοί δαπάνησαν 16 δις δολάρια για αισθητικές παρεμβάσεις. Είναι λογικό όταν το κύμα του Covid χτύπησε, οι περισσότεροι Πλαστικοί να αισθάνθηκαν ανασφάλεια για το τί μέλει γενέσθαι.

Προς έκπληξη όλων, μετά το σοκ των πρώτων μηνών, σε όλο τον κόσμο η Αισθητική Χειρουργική φαίνεται να ανθεί.

Τα ενέσιμα (botox, υαλουρονικό, μεσοθεραπεία) είναι οι θεραπείες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ακολουθούμενες από πιο επεμβατικές θεραπείες, όπως η λιποαναρρόφηση και η βλεφαροπλαστική. Το φαινόμενο Zoom- Boom ωφέλησε τις θεραπείες που αντιμετωπίζουν τις λεπτές ρυτίδες του προσώπου, αλλά και τις θεραπείες που αφορούν το λαιμό και το πιγούνι, των περιοχών δηλαδή που βρίσκονται διαρκώς σε πρώτο πλάνο στις οθόνες μας κατά τις βιντεοκλήσεις.

SOCIAL MEDIA KAI SELFIES

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Αν οι γυναίκες είναι συνηθισμένες να περνούν αρκετή ώρα μπροστά στον καθρέφτη, για τους άντρες το να αντικρίζουν το πρόσωπό τους για ατέλειωτη ώρα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Λογικό επακόλουθο να προσέχουν σημεία του προσώπου τους που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα περνούσαν απαρατήρητα.

Η άνοδος των social media και η κουλτούρα των selfie κατά πολλές μελέτες έχουν οδηγήσει σε ελάττωση της αυτοεκτίμησης, κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες. Η εμμονή μας με το πώς «γράφουμε» στην κάμερα μπορεί να οδηγήσει σε αντιληπτικές διαταραχές, όταν υπερτονίζεται ένα ελάττωμα ήσσονος σημασίας.

Βέβαια, πολλές φορές οι γωνία λήψης μιας κάμερας, η ποιότητά της και ο φωτισμός μπορούν να οδηγήσουν σε παραπλανητικά αποτελέσματα. Η άποψη που σχηματίζουμε μέσα από αυτά τα μέσα πολλές φορές απέχουν από την αλήθεια.

ΑΠΕΙΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μια άλλη πραγματικότητα με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι με τα απανωτά lockdown είναι ο άπειρος χρόνος που περνάμε σπίτι. Με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά και τις δραστηριότητες περιορισμένες, όλο και περισσότερος κόσμος βρήκε την ευκαιρία να κάνει διαδικτυακό research και να ενημερωθεί για θεραπείες που ενδεχομένως θα βελτιώσουν την όψη και κατά προέκταση την αυτοεκτίμησή του.

Επιπλέον, το lockdown προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για ανάρρωση από χειρουργεία, όπως το face- lift, που ναι μεν σας προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα κρατήσει για χρόνια, αλλά απαιτούν την παραμονή εντός οικίας, ένα ατομικό lockdown, εν ολίγοις.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τους τελευταίους τρεις μήνες όλες οι ιδιωτικές κλινικές τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και υποβάλουν σε τακτικά test- covid τόσο το προσωπικό τους, όσο και τους θεράποντες συνεργάτες τους και τους ασθενείς τους κατά την είσοδό τους. Συνεπώς, ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακής μόλυνσης είναι ελαχιστοποιημένος και οι συνθήκες είναι κατά το μέγιστο δυνατό ασφαλείς.

Σε κάθε περίπτωση, το κοινό που τελικά θα υποβληθεί σε κάποια αισθητική ιατρική πράξη θα πρέπει να γνωρίζει πως θα πρέπει να αποφύγει οποιονδήποτε συμβιβασμό στην ποιότητα του Ιατρού που θα επιλέξουν. Οι θεράπων ιατρός σας θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι Πλαστικοί Χειρουργοί (ή Δερματολόγοι, για τις μη- επεμβατικές θεραπείες), που θα γνωρίζουν ενδελεχώς το αντικείμενο, το πώς να αποφεύγουν τις κακοτοπιές, αλλά και το πώς να τις αντιμετωπίσουν αν και όποτε κάτι τέτοιο χρειαστεί.

 

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag