Natural make-over: εν όψει εορτών ανανεωθείτε φυσικά αναδεικνύοντας τον δικό σας καλύτερο εαυτό! (ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ)

μεσοθεραπεία

Είναι συχνό το φαινόμενο η Πλαστική Χειρουργική να ταυτίζεται με την υπερβολή. Η αιτιολογία του φαινομένου είναι πολυπαραγοντική, αλλά αναμφισβήτητα τη μερίδα του λέοντος της ευθύνης την φέρουν οι υπερβολές που κοσμούν τις κοσμικές στήλες και τα social media, καθώς επίσης και η άγνοια του ευρέως κοινού για τη δυνατότητα ανανέωσης με τρόπο φυσικό.

Με το παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε το σύννεφο μυστηρίου που επικρατεί γύρω από τις διάφορεςμεθόδους αντιγήρανσης και να αποδείξουμε ότι η υπερβολή είναι η μια, μόνο, όψη της Αισθητικής Ιατρικής. Επιλέγοντας τον κατάλληλο Πλαστικό και συζητώντας μαζί του τις επιθυμίες σας μπορείτε με ήπιες, ανώδυνες και σχετικά οικονομικές παρεμβάσεις να έχετε ένα άριστο και φυσικό αποτέλεσμα που δεν θ' αλλοιώνει τα φυσικά σας χαρακτηριστικά.

Η Αισθητική Χειρουργική γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια στροφή προς το φυσικότερο, αρμονικότερο αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με το (σχετικά πρόσφατο) παρελθόν, όπου ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές προωθούσαν το λεγόμενο "extreme- makeover" (δηλ. την "ολική μεταμόρφωση" σε ελεύθερη μετάφραση), στις μέρες μας ζητούμενο είναι ο σεβασμός των φυσικών χαρακτηριστικών και αναλογιών του κάθε ατόμου. Το "less is more" είναι στις μέρες μας το σύγχρονο δόγμα και τρέχουσα τάση σε όλα τα συνέδρια και τα διεθνή φόρα Αισθητικής Ιατρικής και Χειρουργικής.

Την διαδικασία ανανέωσης με ήπιες παρεμβάσεις που θ' αναδείξουν όχι έναν άλλο, αλλά τον δικό σας, καλύτερο εαυτό, την έχουμε ονομάσει "natural- makeover", τονίζοντας την αντίθεσή μας με τις "επιθετικές" παρεμβάσεις που συνηθίζονταν παλιότερα (αλλά ακόμα και σήμερα από αρκετούς συναδέλφους) που αλλοιώνουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου με αποτέλεσμα να τα παραμορφώνουν. (εικ.1)

donatella
εικ.1

Θα μελετήσουμε πώς χρησιμοποιώντας ακόμα και μόνο ενέσιμες θεραπείες  (botox και υαλουρονικό οξύ) μπορούμε να μετατρέψουμε ένα σχετικά 'φθαρμένο' και 'κουρασμένο' πρόσωπο σ' ένα ανανεωμένο, ξεκούραστο και πιο λαμπερό.

Στην εικ.2 βλέπουμε την έκφραση συνοφρύωσης, που στην συγκεκριμένη κυρία ήταν έντονη. Ακινητοποιώντας τους μύες της περιοχής και προσθέτοντας ελάχιστη ποσότητα υαλουρονικού οξέως (Restylane) καταφέραμε να 'σβήσουμε' τις έντονες ρυτίδες του μεσόφρυου, 'γλυκαίνοντας', έτσι, την περιοχή του μεσόφρυου.

raiko3 raiko4
εικ.2

Για τους χήνειους πόδες χρησιμοποιήθηκε επίσης botox, το αποτέλεσμα του οποίου βλέπετε στην εικ.3. Ένα χαμόγελο πιο ξεκούραστο, με το φρύδι σε θέση ελαφρώς ανώτερη σε σχέση με πριν.

raiko5 raiko6
εικ.3

Το πιγούνι είναι μια περιοχή που συχνά ξεφεύγει της προσοχής μας. Σε ορισμένους ανθρώπου ο κυρίαρχος μυς της περιοχής (γενειακός) είναι αρκετά ισχυρός, δημιουργώντας μια έντονη αύλακα κάτωθεν του κάτω χείλους (μικρό βέλος) και μιαν όψη "φλοιού πορτοκαλιού" στο πιγούνι, λόγω του τόνου του ακόμα και όταν είμαστε ανέκφραστοι. Με τη χρήση και πάλι του botox καταφέρνουμε να 'ηρεμήσουμε' τον συγκεκριμένο μυ και να προσδώσουμε στην περιοχή μια πιο λεία όψη (μεγάλο βέλος). (εικ.4)

raiko7 raiko8
εικ.4

Τα χείλη που είναι σχετικά 'στυφά' μπορούν να 'εμπλουτιστούν' με τον κατάλληλο τύπο υαλουρονικού οξέως (εικ.4 και εικ.5), προσδίδοντας στη γυναίκα μεγαλύτερη θηλυκότητα, αφού το πλούσιο χείλος είναι σύμβολό της.

raiko9 raiko10
εικ.5

Στην εικόνα 6 βλέπετε το συνολικό, τελικό αποτέλεσμα, αφού έχουν αμβλυνθεί με υαλουρονικό οξύ και οι ρινοπαρειακές αύλακες της ασθενούς, ενώ παράλληλα έχει ενισχυθεί η ελαστικότητα, η ποιότητα και το σφρίγος του δέρματος με μια μεσοθεραπεία προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, αφού σέβεται τα χαρακτηριστικά της ασθενούς, 'σβήνοντας' τα ενοχλητικά σημεία φθοράς και ατροφίας και κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικό τόσο από την ίδια την ασθενή, όσο και από τον θεράποντα ιατρό.

raiko1 raiko2
εικ.6

Κάθε Πλαστική Χειρουργική επέμβαση ή πράξη έχει στόχο την αισθητική & λειτουργική Αρμονία.

Εμπιστευθείτε μας για να σας προτείνουμε λύσεις βασισμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας που θ' αναδείξουν όχι έναν άλλο, αλλά τον δικό σας καλύτερο εαυτό με τον φυσικότερο δυνατό τρόπο.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag