Περιποιηθείτε τις 'πύλες' της θηλυκότητάς σας ανώδυνα και μόνιμα: αιδοιοπλαστική (ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ)

αιδοιοπλαστική

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης , το καλοκαίρι είναι πλέον επί θύραις και σίγουρα οι πιο προνοητικές/ τολμηρές από εσάς έχουν ήδη προβάρει τα φετινά τους bikini. Υπάρχει, όμως, μια ειδική κατηγορία γυναικών που θα αισθανθεί κάπως άβολα με την έλευση και του φετινού καλοκαιριού: αυτές με υπερτροφικά χείλη αιδοίου.

TI EΊNAI Η ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΉ

Υπερτροφικά ονομάζονται τα χείλη του αιδοίου όταν είναι δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με τον σωματότυπο μιας γυναίκας. Η κατάσταση μπορεί να αφορά τα μικρά ή τα μεγάλα χείλη ή ακόμα και το εφήβαιο, την περιοχή, δηλαδή, άνωθεν του αιδοίου (εικ.1).
Η αιτιολογία ποικίλει. Συνήθως είναι συγγενής (κληρονομική), αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και επίκτητα, στην διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας, μετά από τους τοκετούς ή μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

ΑΙΔΟΙΟ

εικ.1

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Η υπερτροφία των χειλέων του αιδοίου συχνά ευθύνεται για ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω:
• άλγος λόγω τριβής και αίσθημα καύσου κατά τη συνουσία (δυσπαρεύνια)
• καθ’ έξιν ουρολοιμώξεις
• μειωμένη αισθητικότητα και σεξουαλική ικανοποίηση
• ψυχολογική επιβάρυνση της γυναίκας ή/και του συντρόφου της
• αμηχανία λόγω της αδυναμίας ένδυσης με ανάλαφρο ρουχισμό κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες

Όλοι οι παραπάνω λόγοι δικαιολογούν τη διενέργεια μιας αιδοιοπλαστικής.

2015-01-26 08.55.05 2015-03-10 12.35.05

εικ.2, πριν/ μετά

ΛΥΣΗ
Η αιδοιοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που αποκαθιστά την φυσιολογική ανατομία της περιοχής. Η επέμβαση λαμβάνει χώρα υπό τοπική αναισθησία ή μέθη, (αναλόγως της επιθυμίας της ασθενούς), διαρκεί μια ώρα και είναι σχετικά ανώδυνη. Συνίσταται στην εκτομή της υπερτροφίας και στην επανασυρραφή των χειλέων με μια ειδική τεχνική η οποία σέβεται την αισθητικότητα του αιδοίου. Σε περίπτωση συσσώρευσης λίπους στην περιοχή του εφήβαιου, διενεργείται λιποαναρρόφηση.

Η επέμβαση συστήνεται τόσο για λειτουργικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

2015-11-10 09.11.56 2016-01-22 18.18.21

εικ.3, πριν/ μετά

ΑΝΑΡΡΩΣΗ
Η μετεγχειρητική ανάρρωση είναι σύντομη και ομαλή. Η γυναίκα επιστρέφει στην οικία της αυθημερόν, λαμβάνει απλά παυσίπονα για 2-3 ημέρες και αντιβιοτική αγωγή για μια εβδομάδα.

Τέλος, επιστρέφει στη φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα εντός μηνός.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η αιδοιοπλαστική είναι μια επέμβαση που προτιμούν στις μέρες μας όλο και περισσότερες γυναίκες προκειμένου να βελτιώσουν την σεξουαλική τους ζωή, την ποιότητα ζωής τους και τελικά να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag