ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: η διεθνής οδηγία για τις ΑΙΣΘΗΤΙΚΈΣ επεμβάσεις- θεραπείες

Αγαπητοί φίλοι, σας παραθέτω το μέιλ που έλαβαν όλοι οι Πλαστικοί Χειρουργοί διεθνώς, που είναι μέλη της I.S.A.P.S. (Διεθνής Εταιρία Αισθητικών και Πλαστικών Χειρουργών):

"Αγαπητέ/ή ασθενή,

 

Εμείς οι πλαστικοί χειρουργοί, από τη φύση της ειδικότητάς μας, έχουμε ένα υψηλό ποσοστό ασθενών των οποίων οι χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες δεν είναι ούτε οξείες ούτε επείγουσες,  είναι δηλαδή τακτικά χειρουργεία ή θεραπείες. Οι  επαγγελματικοί Σύλλογοι και οι επιστημονικές Εταιρείες, καθώς και οι Υγειονομικές Αρχές, μας έχουν καλέσει να αναβάλλουμε όλες τις τακτικές, μη- επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις  και θεραπείες.

Εναρμονιζόμενοι με αυτές τις συστάσεις, μετά από πολύ προσεκτική εξέταση των δεδομένων,αποφασίσαμε να αναβάλουμε τις προγραμματισμένες επεμβάσεις μέχρι να ανασταλούν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζετε, αλλά με την απόφαση αυτή στοχεύουμε στο:

  • να εξοικονομηθούν αναλώσιμα και πόροι που χρειάζονται επειγόντως αλλού, για παράδειγμα στις Εντατικές Μονάδες και την επείγουσα  ιατρική
  • να προστατεύσουμε την υγεία σας ως ασθενή μας και
  • να προστατεύσουμε την υγεία του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού

Στην παρούσα συγκυρία με την εξάπλωση της νόσου COVID-19, ακόμη και σε καλά οργανωμένα συστήματα υγείας, υπάρχουν ελλείψεις και δυσκολίες στην παραγωγή και παράδοση φαρμάκων έκτακτης ανάγκης, αντιβιοτικών, προστατευτικών ενδυμάτων, μασκών και απολυμαντικών παγκοσμίως.

Τα μέτρα καραντίνας μπορεί να αποκλείσουν από την εργασία-προσφορά και μέρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Για τους λόγους αυτούς, αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες μόνο:
σε ασθενείς έκτακτης ανάγκης, σε  ασθενείς για άμεση μετεγχειρητική παρακολούθηση, σε  ασθενείς με όγκους, τραύματα,  οξείες φλεγμονές, οξείες επιπλοκές μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, οξέα εγκαύματα, πάντα λαμβάνοντας τα απαραίτητα προφυλακτικά μέτρα πρόληψης σύμφωνα με τους κανόνες της Πολιτείας και των Υγειονομικών αρχών.

Η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι να σας προστατέψουμε από τον περιττό κίνδυνο, ενώ πρέπει να διασφαλίσουμε επιπλέον, ότι είμαστε διαθέσιμοι ως ιατροί, για να βοηθήσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εάν απαιτηθεί.

Οι αισθητικές θεραπείες  δεν μπορούν να προσφερθούν αυτή τη στιγμή λόγω των κανονισμών και πρέπει να αναβάλουμε τα ραντεβού σας προσωρινά.

Ως υπεύθυνοι πλαστικοί χειρουργοί, ελπίζουμε να συμβάλουμε με αυτόν τον τρόπο στην δύσκολη αυτή κατάσταση, καθιστώντας επιπλέον διαθέσιμα τα υλικά και το ιατρικό προσωπικό για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Γνωρίζουμε ακριβώς πόση  προετοιμασία έχετε κάνει για τη σχεδιαζόμενη επέμβαση σας,  πόσο ανυπομονείτε να την κάνετε, έχοντας προγραμματίσει την απαραίτητη άδεια και μετεγχειρητική βοήθεια στο σπίτι, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε τις συστάσεις. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν στην παύση της ταχείας εξάπλωσης του ιού και στην καταπολέμηση της σοβαρής πορείας της νόσου παγκοσμίως.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την κατανόησή σας και σας ζητάμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα νέο ραντεβού σύμφωνα και με την πορεία των λαμβανομένων μέτρων από την Πολιτεία.

Εν τω μεταξύ, προσφέρουμε κάποιες εξ αποστάσεως συμβουλές και πρόσθετες πληροφορίες εάν σκέφτεστε να κάνετε κάποια θεραπεία ή επέμβαση ή ενώ αναμένετε τη επέμβαση σας μέσω τηλεδιάσκεψης (βιντεοκλήση).

Ως μέλη της μεγαλύτερης διεθνούς Εταιρείας  Πλαστικών χειρουργών, της ISAPS, ενημερωνόμαστε τακτικά για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Όταν θα υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες, θα σας ενημερώσουμε  αμέσως."

Κρίνω σκόπιμο να συμμορφωθώ με αυτή τη διεθνή οδηγία κ ελπίζω αυτή η κρίση να περάσει το συντομότερο δυνατό, για να 'μαστε ξανά μαζί, σε έναν κόσμο ασφαλέστερο αλλά και ΟΜΟΡΦΌΤΕΡΟ!

ΚΑΛΉ ΜΑΣ ΑΝΤΆΜΩΣΗ!

Β. Ακτσαλής

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag