Μη- επεμβατική ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ: η εύκολη (και οικονομική) λύση

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που αναδιαμορφώνει ριζικά την όψη (ενίοτε, δε, και την λειτουργία, όταν αφορά και το διάφραγμα) της μύτης. Πρόκειται για μιας μέτριας βαρύτητας επέμβαση, η οποία διενεργείται στο πλήστο των περιπτώσεων υπό γενική αναισθησία και ακολουθείται από ένα διάστημα αποθεραπείας (οίδημα- μώλωπες) που μπορεί να κυμαίνεται από μία εώς και τέσσερεις εβδομάδες.

Υπάρχουν, όμως, και μύτες οι οποίες δεν χρήζουν μείζωνος παρέμβασης: ένας μικρός ήβος (''καμπούρα''), μια μικρή πτώση της κορυφής (βλ. φώτο) ή μια ήπια ασυμμετρία μπορούν να αντιμετωπισθούν συντηρητικά, αποφεύγοντας, έτσι, το χειρουργείο και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ''μη- επεμβατική ρινοπλαστική'' είναι μια σχετικά νέα μέθοδος η οποία χρησιμοποιεί Υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) για να διορθώσει αυτές της μικρές δυσμορφίες.

Το ΗΑ είναι ένα απόλυτα βιοσυμβατό υλικό που χρησιμοποιείται για να διορθώσει ενοχλητικές, στατικές ρυτίδες ή να προσδώσει τον χαμένο όγκο σε ζυγωματικά και χείλη. Με τη νέα, αυτή, εφαρμογή, ''επιστρατεύετα'' για να ανασηκώσει την κορυφή της ρινός ή για να καλύψει έναν μικρό ήβο, απαλύνοντας τις άκρες του.

  

Η όλη διαδικασία διαρκεί ελάχιστο χρόνο (15'), διενεργείται στο ιατρείο και είναι σχετικά ανώδυνη, μιάς και το σκεύασμα που χρησιμοποιείται εμπεριέχει τοπικό αναισθητικό. Η περίοδος ανάρρωσης είναι ελάχιστη, αφού ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μόνο ένα ήπιο οίδημα (πρήξιμο) ή άλγος που συνήθως υποχωρούν εντός 24 ωρών, ενώ μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά  σας (π.χ. εργασία) αμέσως μετά τη θεραπεία.

  

Η διαδικασία έχει σαφείς ενδείξεις και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ μπορεί να αντικαταστήσει την ρινοπλαστική στις περιπτώσεις όπου αυτή είναι αναγκαία.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ