10 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ

Κατάρτιση στην Πλαστική Χειρουργική Θεσσαλονίκη

 

ΜΥΘΟΣ 1: Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να αυξήσουν τον όγκο των μαστών.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η αυξητική μαστού είναι η επέμβαση στην οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα τα σιλικονούχα ενθέματα, παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου αυτά είναι απαραίτητα, όπως στην αποκατάσταση ανισομαστίας, στους σωληνωτούς μαστούς, όπου προσδίδουν το επιθυμητό, φυσιολογικό σχήμα, στην πτώση μετά από εγκυμοσύνη ή μεγάλη απώλεια βάρους, όπως φυσικά και στην αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή

ΜΥΘΟΣ 2: Η σιλικόνη μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσα (ρευματικά) νοσήματα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η σιλικόνη είναι μια ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στη φύση (π.χ. στην άμμο). Λόγω των πολλαπλών δυνατοτήτων και της μεγάλης της αντοχής χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία, ενώ στην ιατρική θεωρείται πολύ ασφαλές και βιοσυμβατό υλικό και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται για την κατασκευή τεχνητών καρδιακών βαλβίδων και καθετήρων, μεταξύ πολλών άλλων.

ΜΥΘΟΣ 3: Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Επανειλημμένες έρευνες κατέδειξαν ότι οι γυναίκες με αυξητική μαστού στατιστικά νοσούν σπανιότερα από καρκίνο μαστού (φυσικά όχι λόγω των ενθεμάτων, αλλά πιθανότατα επειδή έχουν μικρότερο αυτόλογο μαστό και άρα λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στο όργανο αυτό).

ΜΥΘΟΣ 4: Ορισμένοι χειρουργοί τοποθετούν τα ενθέματα κάτωθεν, ενώ άλλοι άνωθεν του μείζονος θωρακικού μυός.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Τα ενθέματα μπορούν να τοποθετηθούν είτε κάτωθεν, είτε άνωθεν του μείζονος θωρακικού μυός, αναλόγως του μεγέθους του ήδη υπάρχοντος μαστού, του σωματοτύπου της κάθε γυναίκας και της ελαστικότητας του δέρματός της.

ΜΥΘΟΣ 5: Η ρήξη ενθέματος είναι μια συχνή επιπλοκή.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Αυτό συνέβαινε παλιότερα, με τα ενθέματα με φυσιολογικό ορό. Τα συμπαγή σιλικονούχα ενθέματα, τα οποία έχουν περισσότερο φυσική αφή και σταθερότερο σχήμα και γι’ αυτό προτιμώνται, πρωτοχρησιμοποιήθηκαν πριν μισό αιώνα. Έκτοτε έχουν εξελιχθεί θεαματικά και έτσι σήμερα χρησιμοποιούνται τα τελευταίας γενιάς, πιο συμπαγή ενθέματα, τα οποία έχουν εξαιρετικά χαμηλή πιθανότητα ρήξης, διάχυσης σιλικόνης ή σχηματισμού ρικνωτικής κάψας.

ΜΥΘΟΣ 6: Aν υποβληθώ σε αυξητική δεν θα μπορώ να κάνω μαστογραφία.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Οι γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν κανονικά τον προληπτικό έλεγχο. Οφείλουν, όμως, να αναφέρουν στον ακτινολόγο ότι έχουν υποβληθεί σε αυξητική μαστού, προκειμένου να υποβάλλονται σε ανάλογα τροποποιημένες λήψεις μαστογραφίας.

ΜΥΘΟΣ 7: Με τα ενθέματα δεν θα μπορέσω να θηλάσω.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Με την κλασσική προσπέλαση, από την υπομάστιο πτυχή, δεν παραβλάπτονται οι γαλακτοφόροι πόροι και συνεπώς η γυναίκα μπορεί να θηλάσει, ενώ το γάλα που παράγει έχει λιγότερη σιλικόνη ακόμα και από αυτό του εμπορίου.

ΜΥΘΟΣ 8: Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυξητική συχνά το μετανιώνουν.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η αυξητική είναι μια επέμβαση που αλλάζει ριζικά τη θηλυκότητα, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας. Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αυξητική μαστών είναι από τις πιο ευχαριστημένες (98% βαθμός ικανοποίησης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών) και σπανίως μετανιώνουν για την επέμβαση.

ΜΥΘΟΣ 9: Αν δεν υποβληθείς σε αυξητική μαστών σε νεαρή ηλικία δεν έχεις λόγο να το κάνεις αργότερα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ:

Στις Η.Π.Α. από τις 300 χιλιάδες και πλέον επεμβάσεις με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης που διενεργούνται ετησίως, το 70% αφορά γυναίκες άνω των 30.

ΜΥΘΟΣ 10: Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυξητική έχουν αφύσικα μεγάλα στήθη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Ζητούμενο κάθε επέμβασης είναι ένα φυσικό και αρμονικό με το σώμα της ασθενούς αποτέλεσμα. Υπάρχουν εκατοντάδες τύποι ενθεμάτων, αναλόγως σχήματος, προβολής και μεγέθους. Ίσως δύο είναι κατάλληλα και για εσάς!

 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag