Υαλουρονικό οξύ: η φυσική σας ενυδάτωση!

Υαλουρονικό Θεσσαλονίκη

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που φυσιολογικά βρίσκεται στο δέρμα και το συνδετικό ιστό του ανθρώπινου σώματος.  Χάριν στη μεγάλη του απορροφητικότητα σε νερό (συγκρατεί μόρια νερού εως και 1000 φορές το βάρος του), η ουσία αποτελεί το φυσικό  «λιπαντικό» για τις αρθρώσεις, τα νεύρα και τους οφθαλμούς μας.

Εξαιτίας της παραπάνω ενυδατικής του ιδιότητας, το υαλουρονικό έχει προσελκύσει εδώ και δεκαετίες το ενδιαφέρον τόσο της καλλυντικής, όσο και της Φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Στην Αισθητική Ιατρική χρησιμοποιείται σαν ενέσιμο τζελ σε προγεμισμένες σύριγγες, συνήθως του 1 ml.

Δείτε εδώ αποτελέσματα από τη χρήση του στην Αισθητική Ιατρική του προσώπου.

Οφέλη του υαλουρονικού:

  • Ενυδάτωση: η αφυδάτωση της επιδερμίδας μας μακροχρόνια εμφανίζεται σαν γήρανση. Το κυριότερο χαρακτηριστικό ενός αφυδατωμένου δέρματος είναι οι λεπτές ρυτίδες. Το υαλουρονικό βοηθά στο να συγκρατούν τα κύτταρα το νερό, οδηγώντας σε ένα πιο ενυδατωμένο και σφριγηλό δέρμα.
  • Ασφάλεια: εφόσον η σύνθεσή του είναι τόσο «φιλική» προς τους ιστούς μας, αποτελεί το ιδανικό, ασφαλές filler για τα χείλη και τα ζυγωματικά, που βαθμιαία χάνουν τον αρχικό τους όγκο.
  • Ταχεία ενσωμάτωση: περίπου μια εβδομάδα μετά την ενέσιμη χορήγησή του το υλικό έχει ενσωματωθεί στην νέα του «γειτονιά» και παύει να αποτελεί ξένο σώμα.
  • Μη- ερεθιστικό: ως εγγενές συστατικό τους, το υαλουρονικό είναι απόλυτα βιοσυμβατό με τους ανθρώπινους ιστούς
  • Μακρά διάρκεια: όταν χορηγείται ενέσιμα διαρκεί για περίπου ένα έτος.
  • Μεγάλη ποικιλία υλικών: αναλόγως της περιοχής που θέλουμε να το χορηγήσουμε, το υαλουρονικό διατίθεται σε λεπτόρευστη (π.χ. χείλη), μεσόρευστη (π.χ. ρινοπαρειακές ρυτίδες) και παχύρευστη (π.χ. ζυγωματικά) μορφή.

Παρενέργειες:

Είναι σπάνιες, αφορούν αποκλειστικά τοπικά οιδήματα και μώλωπες που οφείλονται περισσότερο στην ένεση παρά στην ίδια την ουσία και συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Συνοψίζοντας, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που στα κατάλληλα χέρια μπορεί να αποκαταστήσει τη χαμένη σας λάμψη και να σας αναζωογονήσει με το φυσικότερο δυνατό τρόπο.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
euflag